Geluidshinder verwacht van sloopwerk ringweg bij Verlengde Meeuwerderweg

Geluidshinder verwacht van sloopwerk ringweg bij Verlengde Meeuwerderweg

John

Combinatie Herepoort gaat in de laatste weken van het jaar een deel van een betonnen doosconstructie onder de zuidelijke ringweg slopen, ter hoogte van de Verlengde Meeuwerderweg. Voor omwonenden brengt dit geluidshinder met zich mee. Het sloopwerk gebeurt overdag, het afvoeren van het puin moet in de nachten. Het verkeer ondervindt geen grote hinder van de werkzaamheden.

De betonnen doosconstructie is onderdeel van het Meeuwerderbaanviaduct. Het te slopen deel ligt direct onder de zuidelijke ringweg, naast de voormalige afrit Oosterpoort. De werkzaamheden zijn nodig om de zuidelijke rijbaan van de tijdelijke weg in de richting van Hoogezand op termijn in gebruik te kunnen nemen. Combinatie Herepoort heeft extra wapening aangebracht om de constructie van de weg op peil te houden.

De sloopwerkzaamheden voeren we van 3 tot en met 21 december overdag uit tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Dit levert geluidshinder op voor omwonenden. Het afvoeren van puin moet in de nacht omdat het werkvak overdag niet bereikbaar is voor werkverkeer. Het is niet nodig elke nacht puin af te voeren. Via deze website maken we bekend in welke nachten we puin gaan afvoeren. In die nachten is één rijstrook richting Hoogezand afgesloten zodat het werkverkeer veilig het werkvak in en uit kan rijden.

Omwonenden ontvangen vandaag of morgen een brief.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (2)

  1. Dijkstra 23 november 2018, 17:36
    Begrijp ik het nu goed dat de afvoer van het puin via de ring zuid zelf gaat en niet door de omliggende straten?
    Verberg de reacties

Reageren