Intrillen damwandplanken gaat verder – nog 1200 meter te gaan

Intrillen damwandplanken gaat verder – nog 1200 meter te gaan

John

Het intrillen van de damwandplanken van de verdiepte ligging is ongeveer halverwege. Er is nu nog zo’n 1200 meter te gaan. Het werk aan de zuidwand van de bouwkuip gaat deze week verder, te beginnen bij de Verlengde Meeuwerderweg/H.L. Wichersstraat. Omwonenden ontvangen hierover dinsdag een brief. Vanaf half september wordt ook gewerkt bij het Sterrebos/Kempkensberg en op het Europapark.

De afgelopen zes weken heeft Combinatie Herepoort druk gewerkt aan het intrillen van damwandplanken voor de noordwand van de bouwkuip van de verdiepte ligging. Vanwege de veiligheid werd hiervoor de zuidbaan van de zuidelijke ringweg afgesloten. Deze is maandagochtend weer opengesteld. Tijdens de zomerstremming is ongeveer de helft van alle benodigde damwandplanken ingetrild. Voor het vervolg hoeft de ringweg niet meer dicht, omdat de resterende werkzaamheden verder van de ringweg zijn.

Deze week
Deze week worden er nog damwandplanken ingetrild voor de noordwand van de bouwkuip bij de H.L. Wichersstraat. De heistellingen voor deze werkzaamheden hoeven niet op de zuidelijke ringweg te staan. De ringweg valt hier namelijk buiten de veiligheidszone.

Vanaf 28 augustus
Vanaf 28 augustus werken we aan de zuidwand van de bouwkuip. Ook daarvoor hoeft de ringweg niet meer dicht. We werken met twee heistellingen. Het werk voeren we uit op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur, met uitzondering van een aantal locaties. Het kaartje hieronder bevat de nieuwe planning. Deze is onder voorbehoud, want de voortgang op het ene deel heeft invloed op de start van het andere deel. Wijzigingen in de planning worden via deze website bekend gemaakt.

Planning van de werkzaamheden, versie 26 augustus 2019. Deze planning is onder voorbehoud.
Planning van de werkzaamheden, versie 26 augustus 2019. Deze planning is onder voorbehoud.

Oktober
Zoals het nu lijkt, gaan we in oktober damwandplanken intrillen bij de Hereweg. Hiervoor moet een deel van de Hereweg worden afgezet. We moeten dan ook op afwijkende tijden werken. Meer informatie hierover volgt.

Eind 2019
Naar verwachting zit eind 2019 het merendeel van de damwandplanken op zijn plek. In het voorjaar van 2020 worden nog damwandplanken ingetrild rond de Esperantokruising en bij het viaduct over het Oude Winschoterdiep.

Titelfoto: Raymond Bos Fotografie.

Wil je geen nieuws missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Reacties (6)

 1. Dion

  27 augustus 2019, 21:38

  Ik volg deze site op de voet en steeds is er gecommuniceerd dat eind 2019 alle damwandplanken aangebracht zouden zijn. Nu staat er ineens bij twee locaties 'voorjaar 2020' en gaat het eind 2019 niet langer om 'alle', maar om 'het merendeel' van de planken. Dit wordt gebracht alsof het de normaalste zaak van de wereld is en er wordt geen aanleiding voor gegeven, terwijl het toch ietwat opmerkelijk is dat er nu ineens - vanuit het niets - over voorjaar 2020 wordt gerept. Vanwaar deze verschuiving in de planning?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   4 september 2019, 12:11

   Dion, je hebt deels gelijk, maar er is geen wijziging in de planning. In de brochure die we in juli huis-aan-huis hebben verspreid (pagina 3) en in de veelgestelde vragen op onze website, staat dat we het merendeel van de damwandplanken in 2019 intrillen en dat we in 2020 ook enkele damwandplanken bij het Oude Winschoterdiep plaatsen. De planken die nog bij de Esperantokruising moeten intrillen, hebben we inderdaad nog niet genoemd. Het gaat hier om kleine hoeveelheden, zeker gezien de grote aantallen die we tot eind 2019 intrillen. Daarom hebben we het voor het gemak ook wel over ‘eind 2019’.
  Verberg de reacties
 2. OK

  29 augustus 2019, 11:51

  Beste mensen van ARZ,

  Zou het misschien mogelijk zijn om de webcam die nu steeds heen & weer draait vast te zetten op de werkzaamheden bij de HL Wichersstraat?

  Alvast bedankt!
   1. OK

    10 september 2019, 13:23

    Hoi John, bedankt! Wordt de damwand teller ook nog bijgewerkt? Deze staat nog steeds stil op 30 augustus.
  Verberg de reacties

Reageren