Aanbrengen van zand Brailleweg
Icon

Aanbrengen van zand Brailleweg

Van 24 februari 2020 t/m 8 juni 2020

Julianaplein

Waar?

In de omgeving van het tijdelijke viaduct aan de Brailleweg. Zie onderstaande afbeelding 

Wat?

Combinatie Herepoort gaat zand aanbrengen. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe op- en afritten Brailleweg. We voeren deze werkzaamheden in drie stappen uit. Eerst brengen we laag voor laag zand aan tot een hoogte van 9 meter boven de grond. Dat duurt ongeveer 15 weken. De bulten zand worden hoger dan dat straks nodig is (dit noemen we voorbelasting). Het zand moet namelijk eerst ‘inklinken’. Is het zand stevig genoeg? Dan halen we de bovenlaag er af om op de juiste hoogte te komen.

Wanneer?

Het zand rijden begint op 24 februari en duurt ongeveer 15 weken.  We voeren de werkzaamheden uit tussen 7.00 uur en 19.00 uur. 

Hinder?

In deze periode rijdt er elke 10 minuten werkverkeer door de Vondellaan via de Ketwich Verschuurlaan naar de A28. Dit zorgt voor extra verkeer in de wijk en kan geluidshinder opleveren. 


Aanbrengen van zand Brailleweg
Aanbrengen van zand Brailleweg

Reacties (6)

 1. Corner

  28 februari 2020, 15:52

  waarom wordt het zand niet via transportbanden verplaatst?
  dit scheelt er veel verkeersbewegingen hetgeen beter is voor de veiligheid van andere weggebruikers en voorkomt veel uitstoot van roet door de dieselvoertuigen waarmee het zand nu wordt verplaatst.
  1. Tim

   28 februari 2020, 19:52

   Ja goed idee, of middels luchtkastelen?
  Verberg de reacties
 2. Dick

  17 maart 2020, 16:08

  Waarvoor zijn die grijze kunstof stroken eigenlijk die in het zand worden "gestoken" ?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   23 maart 2020, 09:45

   Dick, de grijze kunststofstroken zijn verticale drains. Verticale drainage passen we toe op plekken waar we voorbelastingen (extra zand of grond) aanbrengen. Door voorbelasting aan te brengen, laten we de ondergrond inklinken, zodat dit niet meer gebeurt wanneer de nieuwe wegen zijn gebouwd. Maar door het gewicht van de voorbelasting neemt ook de druk op het grondwater toe. En dat zorgt er dan weer voor dat de grond minder snel inklinkt.

   Dankzij de verticale drainage kan het grondwater wegstromen. Hierdoor kan de ondergrond sneller inklinken. Hoe sneller de ondergrond inklinkt tot het juiste niveau, hoe sneller we verder kunnen met het aanleggen van de nieuwe wegen.
  Verberg de reacties
 3. Maarten

  2 april 2020, 12:07

  Ik vraag me af waar het zand eigenlijk vandaan komt. Ik heb begrepen dat er twee 'stromen' zijn; één vanuit Assen en één vanuit Hoogezand, maar wil graag weten waar het zand wordt afgegraven.
  Verberg de reacties

Reageren