Aanbrengen zand rondom rotondes Laan Corpus den Hoorn
Icon

Aanbrengen zand rondom rotondes Laan Corpus den Hoorn

Van 16 maart 2020 t/m 31 augustus 2020

West

Waar?

Aanbrengen van zand (voorbelasting) 

Wat?

Combinatie Herepoort gaat zand aanbrengen. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe op- en afritten en het verbreden van de zuidelijke ringweg. We voeren deze werkzaamheden in drie stappen uit. Eerst brengen we laag voor laag zand aan. De bulten zand worden hoger dan dat straks nodig is (dit noemen we voorbelasting). Het zand moet namelijk eerst ‘inklinken’. Is het zand stevig genoeg? Dan halen we de bovenlaag er af om op de juiste hoogte te komen. 

Wanneer?

Vanaf 16 maart tot eind augustus, tussen 07.00 uur en 19.00 uur. 

Hinder?

Meer bouwverkeer over de rotondes Laan Corpus den Hoorn. 


Locaties voorbelasting
Locaties voorbelasting

Reacties (2)

 1. J.de vries

  17 maart 2020, 15:13

  Wat zijn die grijze kunststofstroken die in het zand aangebracht worden?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   23 maart 2020, 09:43

   De grijze kunststofstroken zijn verticale drains. Verticale drainage passen we toe op plekken waar we voorbelastingen (extra zand of grond) aanbrengen. Door voorbelasting aan te brengen, laten we de ondergrond inklinken, zodat dit niet meer gebeurt wanneer de nieuwe wegen zijn gebouwd. Maar door het gewicht van de voorbelasting neemt ook de druk op het grondwater toe. En dat zorgt er dan weer voor dat de grond minder snel inklinkt.

   Dankzij de verticale drainage kan het grondwater wegstromen. Hierdoor kan de ondergrond sneller inklinken. Hoe sneller de ondergrond inklinkt tot het juiste niveau, hoe sneller we verder kunnen met het aanleggen van de nieuwe wegen.
  Verberg de reacties

Reageren