Intrillen damwandplanken: tussenwanden Kempkensberg
Icon

Intrillen damwandplanken: tussenwanden Kempkensberg

Van 11 november 2019 t/m 29 november 2019

Zuiderplantsoen

Waar?

De bouwkuip van de verdiepte ligging komt langs de zuidelijke ringweg te liggen tussen het Julianaplein en de afrit Europaweg. Zie voor de exacte locaties en de actuele werkzaamheden de pagina Damwand.

Wat?

Combinatie Herepoort gaat damwandplanken intrillen voor twee tussenwanden ter hoogte van de Kempkensberg. De damwandplanken worden ingetrild voor de aanleg van de bouwkuip van de verdiepte ligging. Kijk voor de exacte locaties van de tussenwanden op onderstaande kaart.

Wanneer?

Van maandag 11 november tot vrijdag 29 november. We werken op doordeweekse dagen tussen 07.00 uur tot 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op de pagina Damwand.

Hinder?

Het intrillen van damwandplanken zorgt voor overlast in de omgeving in de vorm van geluid en trillingen. Het daadwerkelijke intrillen van de damwandplanken doen we in deze periode op vijf dagen. De overige dagen zijn nodig voor laswerkzaamheden. Vragen, klachten of zorgen over intrillen damwandplanken? Neem contact op met het Loket Damwand.


Op deze kaart is te zien op welke plekken er nog damwandplanken ingetrild moeten worden. Zodra we werkzaamheden inplannen, informeren wij de omwonenden en de bedrijven in de omgeving hierover. Deze kaart wordt dan geactualiseerd.
Op deze kaart is te zien op welke plekken er nog damwandplanken ingetrild moeten worden. Zodra we werkzaamheden inplannen, informeren wij de omwonenden en de bedrijven in de omgeving hierover. Deze kaart wordt dan geactualiseerd.

Reacties (25)

 1. Dick Nabring

  18 juli 2019, 14:26

  Jullie zijn bezig met het intrillen van de damwanden.mijn vraag is blijven deze damwanden voor altijd zitten of gaan ze er later weer uit
  vrg Dick Nabring
   1. Erin

    11 november 2019, 18:14

    Wat is de verwachte geluidsoverlast daarvan? Valt dat mee in vergelijking met het intrillen?
    1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

     13 november 2019, 13:36

     Erin, het uittrekken van de damwandplanken geeft vergelijkbare overlast. Wel is de verwachting dat het trekken van de planken sneller gaat dan het intrillen.
  Verberg de reacties
 2. Hans

  25 juli 2019, 11:16

  Goede Morgen....

  Ik mis de WebCam bij het Sterrebos …. uitgevallen door de trillingen ??
  Graag een Reactie

  Groet Hans
  Verberg de reacties
 3. Koos

  25 juli 2019, 11:41

  Inderdaad was leuk om mee te kijken, niet mogelijk nu ... jammer
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   25 juli 2019, 12:04

   Hallo Hans en Koos, de webcam bij de Kempkensberg doet het inderdaad niet. Door de hitte is er gisteren een storing ontstaan. We zijn ermee bezig.
   1. Annie

    26 juli 2019, 09:40

    Ik hoop snel weer klaar. Mis hem echt.
  Verberg de reacties
 4. Tim

  26 juli 2019, 12:00

  De damwandenteller is best een leuk idee, echter de huidige update frequentie maakt hem niet heel interessant. Is het ook mogelijk om die dagelijks bij te werken? De update van deze week zo te zien ook wat vertraagd?
  Verberg de reacties
 5. Thomas

  2 augustus 2019, 10:33

  Zou de camera bij De Frontier bijgedraaid kunnen worden nu de heistelling langzaam uit beeld verdwijnt??
  1. Thomas

   2 augustus 2019, 12:33

   Inmiddels is die uit beeld
   1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

    2 augustus 2019, 16:32

    Hallo Thomas, goed dat je dit even meldt. De heistelling is nu inderdaad niet meer te zien. We gaan bekijken wat er mogelijk is qua aanpassing van het beeld.
  Verberg de reacties
 6. Thijs sporrel

  6 augustus 2019, 17:18

  Wat is de aanpak wanneer op een zwerfkei wordt gestuit en is dat al voorgekomen.
  Verberg de reacties
 7. max

  29 augustus 2019, 10:55

  Is het lawaai van het intrillen nu anders dan voorheen? Wij horen in Helpman nu een hard geluid alsof iets met een hogedrukspuit wordt schoongemaakt of een soort hard klinkende golfbeweging. Kunnen het niet plaatsen. Misschien ook van de nieuwbouw bij Duo?
  Verberg de reacties
 8. Filip

  23 september 2019, 14:24

  Maar waar bestaan de werkzaamheden en uitlooop nu weer uit??? Aan de Wicherstraat/Frontier zou het toch klaar zijn op 18 september?? Het is nu de 23e en het getril en geschud gaat maar door. Wanneer gaat die kraan weg? Na ruim 2 maanden hoogste tijd voor wat rust...............
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   26 september 2019, 07:46

   Filip, het klopt dat we zijn uitgelopen met het intrillen van de damwandplanken bij De Frontier. Afgelopen maandag 23 september is de laatste dag geweest waarop we hier hebben getrild. Deze vertraging had alles te maken met een obstakel onder de grond waar omheen gewerkt moest worden. Ook zaten de damwandplanken hier niet goed op hun plek en moest een deel opnieuw worden geplaatst. De keuze is gemaakt om langer door te gaan in plaats van later weer terug te komen. Het klopt dat wij de omgeving onvoldoende geïnformeerd hebben over de uitloop. Onze excuses hiervoor. Op dit moment zijn we met één heistelling bezig bij de Kempkensberg en werken we aan de zuidwand richting de Hereweg.
  Verberg de reacties
 9. Peter

  26 september 2019, 15:28

  Dag, vraagje over de 'open plekken' in de damwand. In oktober staan de damwandplanken in de Verl. Hereweg gepland. Hoe gaat dat in zijn werk? Ik neem dat er een afsluiting komt, maar hoe lang? Wordt er een tijdelijke weg gemaakt? En hoe zit dat met het spoor (als ik het kaartje zie dan wordt het ondertunneld) en met het Winschoterdiep?
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   18 oktober 2019, 14:20

   Hoi Peter, excuus, ik heb je vraag helemaal over het hoofd gezien. De Hereweg is vanaf vanavond tien dagen afgesloten voor alle verkeer, behalve voor lijnbussen, fietsers richting het centrum en voor hulpdiensten zoals brandweer en ambulances. We gaan eerst aan de westkant van de weg aan de slag met de bouwkuip. Daarvoor wordt de weg komende week iets naar het oosten opgeschoven. Na 28 oktober kan het autoverkeer de Hereweg weer gewoon gebruiken, al is de weg dan wel een stukje opgeschoven richting het oosten. Later gaat de weg over het gebouwde halve ‘deksel’ en gaan we verder met de bouwkuip aan de oostkant van de weg.

   De damwandplanken onder het spoor zijn al eerder ingetrild, namelijk tijdens de treinvrije periode rond hemelvaart in 2018. Er moeten nog wel planken worden ingetrild vlak bij het spoor. Daarvoor moet het treinverkeer weer stil liggen. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend.

   Bij het Oude Winschoterdiep gaan de damwandplanken in het voorjaar van 2020 de grond in. Hiervoor moet het water tijdelijk worden gedempt.
  Verberg de reacties
 10. Marco

  24 oktober 2019, 15:35

  Waarom wordt de damwandplankenteller niet meer bijgehouden?? (laatste bewerking 10 oktober) Evenals de planning? (laatste bewerking 25 september)
  Verberg de reacties
 11. Monique

  1 november 2019, 12:47

  Kan het zijn dat door de nu stilgelegde heiwerkzaamheden iets veranderd is aan de riolering? Ik heb sinds een paar dagen plotseling last van een rioollucht in mijn toilet. Ik woon aan de Hereweg bij de Waterloolaa.
  1. Judith (Aanpak Ring Zuid)

   18 november 2019, 09:45

   Monique, ik heb je vraag voorgelegd aan het Team Monitoring en de betreffende uitvoerder. Excuses als mijn antwoord op zich liet wachten. Zij geven aan dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de rioollucht door onze werkzaamheden wordt veroorzaakt. Het trillen heeft namelijk een minimaal effect (gehad) op de riolering ter plekke. Mocht je de rioollucht weer ervaren, dan kun je dit het beste melden bij de gemeente Groningen.
  Verberg de reacties
 12. Thomas

  5 december 2019, 09:04

  Is er al meer bekend over wanneer de noordwand bij de Hereweg wordt geplaatst en de tunnelbak daar gebouwd kan worden? De ringweg moet daarvoor één rijstrook weggeven las ik. Gebeurd dit in de kerstvakantie of wordt dit later
  1. John (Aanpak Ring Zuid)

   5 december 2019, 14:45

   Thomas, wanneer we damwandplanken voor de noordwand gaan intrillen bij de Hereweg, is nog niet bekend. Het gebeurt in elk geval dit jaar niet meer.
  Verberg de reacties

Reageren